Karataş; ilçe merkezinden denize açılan kumsalları, meydanı ve parkları ile karşılar misafirlerini. Sahil boyunca kahvaltınızı yapabileceğiniz, denize karşı çayınızı ve kahvenizi içebileceğiniz kafeler bulunurken, yöresel tatları denemek isteyen misafirlerin sahil boyunca yer alan Balık lokantalarında, dalyanlardan ve denizden elde edilen taze deniz ürünlerini tatma imkânı bulabilmektedirler.

Deniz, Güneş, Kamp…

İlçenin tarihi geçmişine yolculuk yapmak isteyenlerin, Karataş’ın batısında yer alan ve merkezine 5 km uzaklıktaki Magarsus Antik Kenti Amfi Tiyatrosunu gezebilme imkânı bulabilmektedir. Yine Amfi Tiyatro civarında bulunan Athena Tapınağı, Hamam kalıntıları, Sarnıç, Zindan ilçe merkezi çarşı içerisinde bulunan eski han kalıntıları, Kemaliye mahallesi su deposu yanında bulunan değirmen kalıntısı, Kılıztahta mahallesinde bulunan ve Ceyhan nehri üzerine kurulu Roma mimarisi ile yapılmış Akdeğirmen gezilebilecek alanlar arasındadır. Bölgede bulunan Akyatan Kuş Cenneti ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Ağyatan ve Tuzla Lagünleri fotoğraf tutkunları ve doğa gözlemcileri için vaz geçilmez bir durak olma niteliğindedir. Bölgede kuşlar ile birlikte koruma altına alınmış birçok memeli de gözlemlenebilmektedir. Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı uzun kumsallarına sahip Karataş Harbiş Plajı, Orman Altı plajı, Tuzla Plajı ve Bahçe Plajı denize girilebilecek ve kamp yapılabilecek alanlar arasındadır.  Karataş Çamlık ormanı dinlenebileceğiniz, piknik ve kamp yapabileceğiniz Karataş’ın en büyük mesire alanıdır.

Küçük Karataş mahallesinde bulunan Yedikardeşler türbesi ve 500 yıllık Anıt Ağacı, Karataş merkez de bulunan tekne yapım atölyeleri ve liman da gezilebilecek alanlar arasındadır. Denize nazır Karataş’a karşı duran iki ada (Dydimae adaları) görülmesi gereken tarihi noktalar arasındadır. Ada üzerinde yer alan yapı kalıntıları tarihin derinliklerinde üzerinde kurulan kalenin izlerini taşıyan görülebilecek ender noktalardandır.