Karataş’ta Kano Sporunun Geliştirilmesi Yönelik Fizibilite Projesi Hazırlandı.

Karataş Belediyesince hazırlanarak Çukurova Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Fizibilite Desteği programına sunulan “Kano Turizminin Geliştirilmesine Yönelik Ceyhan Nehri Üzerinde Altyapı ve Yatırımlar İçin Fizibilite Projesi” konu başlıklı çalışma tamamlandı.

Projenin belirlenen alanlarda uygunluğu, bölgeye sağlayacağı katma değer ve yatırım maliyetleri değerlendirildi. Projenin yaklaşık 4,5 km’lik parkur üzerinde planlandığı ve hayata geçirildiği taktirde geliştirilmesi mümkün olabilecek 20 ve 40 km’lik parkurlar oluşturulabileceği aktarıldı.

Fizibilite Projesi; Ceyhan Nehri Üzerinde Karataş Kızıltahta Mahallesi Akdeğirmen Köprüsünden başlatılması hedeflenir iken, Bitiş noktası olarak ta 4,5. km’de yer alan tarihi sal bölgesi olarak belirlendi. Fizibilitede göze çarpan en önemli konu projenin hayata geçirilmesi ile işletmenin 2. yılında kar etmeye başlayabileceği belirtilmiştir. Fizibilitede göze çarpan diğer unsurlar ise bölgede su sporları alanında gelişimin sağlayabileceği, spor turizminin proje ile geliştirilmesi, bölgedeki konaklama ve turizm faaliyetlerine yeni bir alternatifin oluşturulabileceği oldu.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz Proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 70 km sahil bandına sahip, denizi, üç lagün gölü, Seyhan ve Ceyhan gibi iki nehri bulunan Karataş’ta su sporları alanında hiçbir faaliyete imza atılmaması büyük eksiklik olmuştur. Yaptığımız fizibilite çalışması ile Karataş’ın su sporları alanında yeni bir çehre kazanacağına, yerel ve ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek alt yapının hazırlanmasına vesile olacağına inanıyorum.  Fizibilite Projesi, ilk etabı 4,5 km mesafeli oluşturulan parkur ile hazırlandı. Ancak biz projenin hayata geçirilmesi ile parkurları 10-20 ve 40 km olarak genişletmek istiyoruz. Proje alanının Türkiye’de en uzun kano parkuruna sahip bölge olarak hazırlanması ile uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğimiz etkinliklerin temellerini de hazırlamış olacağız. Proje bizim için bir ilk adım projesidir. Yatırımcıların ilgisini çekebileceğine inanarak bu ilk adımın daha ileriye taşınması için gerek fon bulunması gerekse yatırımcılar ile hareket edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu bağlamda projenin hazırlanmasında emek veren değerli mesai arkadaşlarıma, proje danışmanlarımıza, Çukurova Kalkınma Ajansına teşekkürlerimizi sunuyor, Karataş için hayırlı olmasını temenni ederek, projeye ilgi duyan tüm yatırımcıları, desteklemeleri ve projeyi değerlendirmeleri yönünde çağrıda bulunarak, hepinize saygılar sunarım. “Dedi.

18 Kasım 2022