Karataş, Kardeş Şehri Memmingen’i Ağırladı.

Almanya’nın Memmingen Belediyesi ile uzun yıllardır kardeşlik ilişkilerini sürdüren Karataş Belediyesi Memmingen heyetini ağırladı.

Memmingen Belediye Başkanı ve heyeti Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz tarafından hava alanında karşılanarak 4 günlük ziyaret programları kapsamında Adana’nın ve Karataş’ın yöresel lezzetleri, doğal ve kültürel değerleri tanıtıldı.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un daveti üzerine Karataş’a gelen Memmingen heyeti Karataş’ın doğal ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulurken bölgenin güzellikleri karşısında hayran kaldıklarını ileterek Belediye Başkanı Necip Topuz’a teşekkürlerini ilettiler.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz; “Memmingen Belediyesi ile 30 yıldan fazladır devam eden kardeşlik ilişkilerinin günümüzde de sürdürülerek devam etmesi ve bunun bizler tarafından gerçekleştirilmesi karşısında büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Memmingen Belediyesi ile sürdürülen kardeşlik ilişkileri sadece iki ilçe arasında ziyaretlerden ibaret değil. Aynı zamanda iki ilçe arasında kurulan köprüler ile bölgesel gelişimin sağlanması, ortak projelerin hazırlanması, belediyeler arası deneyimlerin paylaşılması ve kurumsal kapasitelerin geliştirilerek bu ilişkilerin iki ilçe turizmine katkı sağlaması yönünde hedeflerimiz bulunmakta.

Ziyaretleri kısa olsa da geçirdikleri 4 günlük süreç içerisinde Türk mutfağını, Karataş’ımızın ve Adana’mızın güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk. Davetimizi geri çevirmeyen Memmingen Belediye Başkanımız Sayın Manfred Schilder’e ve yönetimine saygılarımızı sunuyor Memmingenli kardeşlerimize bol bol selamlarımızı iletiyorum. “Dedi.

31 Mayıs 2022