Karataş'ta Yörük Çadırı Ve Turizm Danışma Bürosu Açıldı

Karataş Belediye Başkanı ve Karataş ve Yumurtalık Turizmi Geliştirme Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB)) Başkanı Boğaçhan Ünal'ın başkanlığı döneminde Turizm Birliğinin faaliyetleri ile Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin tanıtımı için verilen çaba ve gayret meyve vermeye başladı.

Açlış Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ile birlikte ,Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer,Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,İl Kültür turizm Müdürü Sabri Tari,ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ,Karataş ve çevre ilçelerden halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmasında Başkan Ünal ; geçmişten günümüze yaşanmış ve hala yaşanmakta olan bir çok kültürel değerlerin mevcut olduğunu ve kaybolmaya yüz tutmuş bu değerlerin halkımıza tanıtılması ,aynı zamanda ilçemizin kültürel değerlerinin yaşatılması amacı ile hazırlanan Yörük Çadırını Karataş'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler.Yörük çadırı ile birlikte Karataş'ın tanıtımına yine büyük katkı koyacak olan Turizm Danışma Büromuzun da aktif olarak çalışmaya başladığını ,gelen misafirlerin ve Karataşlıların bilgi alabileceği önemli bir çalışmayı hizmete sunduklarını söylediler.

Başkan Ünal ; Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizin tanıtımı için fuar ve çeşitli alanlarda tanıtım çalışmalarında bulunduklarını , Karataş ilçesinden başlanarak Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırının hayata geçirildiğini ve ileriki dönemlerde Yumurtalık İlçemize de aynı çalışmanın gerçekleştirilebilmesi için alt yapı çalışmalarının hazırlandığını söyledi.İlçelerin tanıtımı için ayrıca tanıtım broşürleri ve katalogların da hazırlandığını belirterek , Karataş ilçemize kazandırılan Turizm Danışma Bürosu ve Yörük Çadırının hayırlı olmasını temenni ederim dedi.Başkan Ünal ; 12 Ağustos Onur Akın,13 Ağustos Ferhat Göçer ve 14 Ağustos Ömür Gedik tarihlerinde Karataş’ta gerçekleştirilecek olan Atapark Açılışı ve Büyük İskender Konserlerine de tüm halkımızı davet etti.