Gümüş Kanatlar MK,Taşköprü Lions,Karataş Belediyesi El Ele

Doğal güzellikleri ve bakirliği ile ülkemizin el değmemiş  ender noktalarından biri olan Karataş’ın Harbiş kumsalında  , doğa ve çevre dostlarını bir araya gelerek  ,bir çok canlının barınma noktası olan bölgenin , dış etkenler sebebi ile kirletilmesine dikkat çekmek ve bu alanları kullanan vatandaşlarımızı daha duyarlı davranmaya teşvik etmek amacı ile  sahil temizlik çalışması gerekleştirildi.

Karataş Belediyesini temsilen etkinlikte yer alan   Umut Işık,’’ortalama 60 km sahil bandına sahip olan Karataş’ın Harbiş Kumsalında gerçekleştirilen bu etkinlik için duyarlılık gösteren kulüplerimize teşekkür ediyoruz . Tarihi ve doğal güzellikleri ile geleceğin en önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda  gelecek vaat eden Karataşımızın , insan etkisi ile oluşan çevresel kirliliğin , bölgemize olduğu kadar bu alanı evleri olarak kullanan bir çok canlı  için büyük tehdit oluşturmaktadır. Harbiş kumsalımızın batısında yer alan Akyatan Lagünü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Kuş Cenneti ,Doğusunda yer alan Magarsus Antik Kenti  korunması  ve duyarlılık gösterilmesi gereken hassas noktalardır . Bu anlamda bölgenin önemi göz önünde bulundurarak , alanı kullanan vatandaşlarımızı da  daha duyarlı davranmaya davet ediyor , etkinlikte emeği geçen ve duyarlılık gösteren  tüm arkadaşlarımıza  Karataş Belediye Başkanı ve şahsım adına çok teşekkür ederim’’Dedi.