Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal Görevinde 2. Yılını Değerlendirdi .

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal  Görevinde 2. Yılını Değerlendirdi .

Göreve geldiği günden bu yana projeleri ve hizmetleri ile Karataş’ın Akdeniz’in turizm kapısı olması yönünde attığı adımlar  ile geçmiş dönem belediyelerinin yapamadıklarını gerçekleştiren Boğaçhan  Ünal  Başkanlığının  2. yılını değerlendirdi .

Başkan Ünal açıklamasında Karataş’ın turizm potansiyeli yüksek bir sahil kenti olmasına rağmen yıllarca kendi çıkarları doğrultusunda hareket edenler yüzünden Turizm’den hak ettiği payı bir türlü alamayan Karataş’ın , yapılacak projeler ile en kısa sürede Akdeniz’in göz bebeği haline geleceğinden şüphe duymadıklarını belirterek  2. Görev yılınızda hizmetlerinin  ve projelerinin  hız kesmeden devam edeceğini söylediler.

Başkan Ünal Görevde 2. Yılın  atılan adımlar ile ileriye yönelik Karataş için olumlu yönde gelişmelerin yaşandığını ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile ilgili alt yapının tamamlanarak hayata geçmesi yönünde  harekete geçildiğini sözlerine ekleyen Başkan Ünal görev süremiz içerisinde çalışan personel sayısının 2 yılda  4 katına çıkarılarak istihdam alanının genişletildiğini ve çalışanların maaşlarının da kesintisiz olarak ödendiğini söylediler . Başkan Ünal  Hizmette 2. Yılımızı doldurduğumuz bu güne kadar belediyemiz ürettiği projeler ile  Karataş’ın Akdeniz ‘in Turizm Kapısı olma yönünde ekip olarak  büyük mücadeleler vermiş ve hala vermektedir . Karataş Magusa arası feribot seferleri ile ilgili fizibilite raporlarının tamamlanarak yatırımcıların Karataş’ta bu projeyi gerçekleştirmesi için çalışmalarımız olumlu yönde ilerlemiştir . ilk yılımızda başlattığımız 1. Büyük İskender festivalinin 2. si hazırlıklarımızın tamamlanmasına rağmen ülkemizde yaşanan sıkıntılar sebebi ile iptal edilmiştir ,Aynı zamanda yapılması planlanan 14 şubat sevgililer günü konseri ve aktiviteleri de  mahallemizin birinden gelen şehit haberi sebebi ile iptal edilmiştir .

Şeffaf Belediyecilik anlayışımız ile halkımızın  huzuru ve refahı doğrultusunda  ihtiyaçların giderilmesi için imkanlar yeri geldiğinde zorlanmış ve belediye olarak gücümüzün yetmediği noktalarda diğer belediyelerimizden aldığımız yardımlar ile kentimizin bir çok sorunu çözüme kavuşturulmuştur . Sıkıntılar ne kadar büyük olursa olsun Hizmet Anlayışının Devamlılığını esas alarak  ekip olarak tüm çabamız ile verdiğimiz mücadele  Karataş’ın daha ileriye taşınması  ve görsel anlamda daha güzel bir kent yaratılması içindir . 2015 yılı içerisinde Almanya’da bulunan Memmingen belediyesi ile kardeşlik anlaşması yenilenmiştir .Sportif anlamda Plaj futbol takımı ile Türkiye finallerinde 2. lik kazanılarak sporcularımız büyük bir  başarı örneği göstermişlerdir  .Ayrıca  yine 2015 yılı içerisinde kurduğumuz Bayan Voleybol Takımı ile başarılı bir sezon geçirilmiştir . 2015 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan Atapark Projesinin yaşanan sıkıntılar ve sorunlar sebebi ile sekteye uğramış fakat Belediyemizin çekmiş olduğu kredi ile 2016 yılının yaz dönemine kadar hazır hale getirileceğinin bilinmesini isterim . Yine 2015 yılı içerisinde başladığımız Harbiş projesinin de en kısa sürede tamamlanarak mavi bayrağa aday bir sahil olarak  kullanıma açılması yönünde çalışmalarımız aralıksız sürmektedir . Belediyemizin  ekipman ve malzeme sıkıntısı sebebi ile  yollarımızda oluşan sıkıntılar diğer belediyelerimizin desteği ile Mutlu dede caddesi ,Orman Yolu ve Fabrikalar sokağı sıcak asfalt dökülerek kullanıma açılmıştır . Çarşı içerisinde kaldırımları yayaların rahatlıkla yürüyebilmesi için genişletilmiştir. Çarşı merkezinde bulunan çay bahçesi , yeni düzenlemesi ile birlikte havuz yapılarak ışıklandırılmış ve çarşı içerisinde  hoş bir tema yaratılmıştır . Çarşı içerisinde peyzaj çalışmaları ile çevre düzenlemesi ,orta refüj ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapılmıştır . 2015 yılı içerisinde nisan ayında Karataş tarihinde ilk defa girişimlerimiz ile Turizm Açılış Haftası Etkinlikleri gerçekleştirilerek Kıraç konseri düzenlenmiştir , Kültürel değerlerimizi yansıtan Ekmek evi faaliyet göstermeye başlamış ,Karataş’ın En büyük ihtiyacı olan Düğün alanı sorunu yapılan açık hava kır düğün alanı ile çözüme kavuşturularak faaliyete geçirilmiştir .Belediye Bünyesine 2 adet binek araç ,2adet çöp kamyonu ve 2 adet elektrikli zabıta araçları kazandırılmış bunun ile birlikte bahçe ve tuzla mahallelerimize cenaze araçları alınmıştır .İmkanlar doğrultusunda mahallelerin de ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi mücadeleler verildiğine değinen başkan Ünal Adalı Mahallesine Sağlık evi, Karagöçer Mahallesine Köy Konağı  yapıldığını ve ayrıca yaklaşık 1000 kamyon stabizile malzemenin de mahallelerimize dağıtıldığını belirterek mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini belirttiler .  Hizmetlerimizin ilk gün ki heyecanımız ile aralıksız devam ettiğini belirten başkan Ünal 2. Yılımızı da halkımızın huzuru ve refahı için projelerimiz ile devam edeceğini belirterek yeni projelerin de geleceğini söyledi . Yeni projelerine de değinen Başkan Ünal  Kültür Merkezi projesi , Kapalı Düğün Alanı ve Kapalı Semt Pazarı, Küçük Sanayi sitesinin kurulumu ,Kütüphane ,Karataş Magusa Arası Feribot Seferleri ve Kadınlarımızın istihdamı üzerine geliştirilen projeler ile üretici pazarları projelerimizin de alt yapılarının şimdiden hazırlanarak önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi için ekip olarak var gücümüz ile mücadele etmekteyiz . Başkan Ünal Karataş’ın Akdeniz in en önemli sahillerine ,sulak alanları ve tarihi niteliklere  sahip bir kent  olduğuna tekrar dikkat çekerek Karataş’ın  Turizmden hak ettiği payı ve  değeri  alabilmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini belirttiler .