Karataş Belediyesi Ekmek evi projesi ile Kültürel değerlerine sahip çıkıyor

Karataş Belediyesi Ekmek evi projesi ile Kültürel değerlerine sahip çıkıyor Karataş Belediyesi Ekmek evi projesi ile Kültürel değerlerine sahip çıkıyor

Karataş halkının en önemli kültürlerinden olan   tandır ekmeği ve saç ekmeği için  Karataş Belediyesi Ekmek evi yaparak ücretsiz olarak halkın kullanımına sundu .

Karataş Belediyesi Ekmek Evinin açılışı   Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal , meclis üyeleri ve  halkın katılımı ile  gerçekleştirildi. Halkın ekmeklerini  bahçelerine kurmuş  oldukları fırınlar da yaptığına dikkat çeken Başkan Ünal ; Ekmek yapmak   biriktirdikleri odunların yarattığı kirliliğin de bu proje ile önüne geçmeyi hedeflediklerini belirttiler . Belediye olarak ekmek  evini kullanmak isteyen vatandaşlara odunundan kullanacağı ekipmana kadar   belediye tarafından tedarik edildiğini , vatandaşın sadece hamurunu alıp ekmek evine gelmesinin yeterli olacağını söylediler .Kültürel değerlerimize sahip çıkılması gerektiğini belirten başkan Ünal  Annelerimden devraldığımız kültürel değerlerin  nesil ilerledikçe yok olmaya başladığı aşikardır  . Bizler Karataş’ın gelişimi ve mücadele verir iken Kültürel değerlerin de bu gelişime  katkıda bulunacağını  , bu proje ile Kültür turizminin de önünü açmayı hedeflediklerini belirttiler . Başkan Ünal “   Ekmek evinin tüm Karataş halkına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek , kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması yönünde çalışmaların da devam edecektir.”dedi .

Umut Işık