KIYI TURİZMİNDE KONAKLAMA HİZMETLERİNDE ORTAK PROJE

KIYI TURİZMİNDE KONAKLAMA HİZMETLERİNDE ORTAK PROJE

AB standartları çerçevesinde; Turizm sektöründe yer alan pansiyon ve küçük işletmelerin hizmet kalitesinin arttırılması, kalite standardizasyonunun sağlanması, etkin pazarlama tekniklerinin kullanılması, sektördeki insan kaynaklarının niteliğinin geliştirilmesi yönünde Adana Valiliği il Kültür Turizm Müdürlüğü ile Karataş Belediyesi arasında  protokol imzalandı .

Proje ile birlikte Turizm Potansiyelini arttırmak olduğu kadar ,Hizmet kalitesinin de arttırılması hedeflenmekte .

Proje ile ilgili İl Kültür Turizm Müdürü Sabri Tari Karataş Belediye Başkanı ile Protokolü imzalar iken projenin ; Pansiyon ve konaklama hizmeti sunan küçük işletmelerde, işletme sahipleri ve çalışanlarının eğitimlerinden ,Turizm hizmetleri alanında çalışan eğitici ve uzmanların bilgi, deneyim ve yeterliliklerinin güçlendirilmesi ve Kamu ve yerel yönetim çalışanları ile  yöneticilerinin deneyim ve farkındalıklarını geliştirmeyi hedeflenmediklerini belirttiler .

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ; Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip olan bu kentin turizmden payını alamamasının Adana için bir kayıp olduğunu belirterek ,geliştirilecek ve hayata geçirilecek projeler ile Adananın ve Karataş’ın turizmden hak ettiği payı elde edeceğini söylediler . Başkan Ünal “ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile koordineli olarak geliştirilen proje kapsamında yerel işletmecilerin eğitilip , geliştirmesi ve istihdamının arttırılmasının sağlanacağı gibi kentin tanıtılması ve turizm potansiyelinin artmasını da sağlayacaktır.  “dedi.